Ontstaan

 

 

Op 6 Juli 2004 startten een 20-tal countryvrienden een nieuwe club op. Uit de vele ingediende namen werd uiteindelijk gekozen voor de RIO GRANDE LINE DANCERS omdat de betekenis* ons wel aansprak. Doordat we op Buggenhoutse bodem wilden blijven, zijn we op zoek gegaan naar een zaal in deze regio.

De uitbaters van de zaal 'Pallieter' te Opstal gaven ons de mogelijkheid om op donderdag te komen oefenen. Door het overweldigende succes zijn er nu ook lessen op dinsdag. Na 7 jaar zijn we intussen uitgegroeid tot een hechte club met een 80-tal enthousiaste leden.

 

 

 * De Rio Grande is een rivier in Noord-Amerika. Hij ontspringt in Colorado tussen de Sangre de Cristobergen en de San Juanbergen, loopt dan naar het zuiden door New Mexico tussen het Colorado Plateau en de Rocky Mountains, waar hij tussen Ciudad Juárez en El Paso de grensrivier wordt tussen de VS (Texas) en Mexico, en vanaf daar naar het zuidoosten om uit te monden in de Golf van Mexico bij Brownsville, de belangrijkste haven van de rivier. De rivier is 3034 kilometer lang.

 

 

 

 

 

Ondertussen zijn we voor de lessen verhuisd naar:

Parochie centrum Torenhof

Putweg 2

9255 Buggenhout-Opstal

(achter de kerk van Opstal)